The Society of Garden Designers (SGD) on alan arvostettu puutarhasuunnittelijoiden (Garden Designers) järjestö Iso-Britanniassa. Akkreditointiprosessin, konferenssien, koulutusten ja paikallisryhmien kautta SGD tuo esille ajankohtaisia teemoja, osallistuu korkeiden laatustandardien ylläpitämiseen, alan kehittämiseen sekä lisää ymmärrystä ja tietoa puutarhasuunnittelun eri näkökulmista.

Sari Lampinen MSGD perusti Puutarhasuunnittelu Puksipuun 15 vuotta sitten ja on siitä lähtien suunnitellut puutarhoja Tuusulassa sijaitsevasta suunnittelustudiostaan käsin. Sari on myös Maisemasuunnittelijat ry:n hallituksen jäsen. Lampinen kertoo, että hän alkoi haaveilla jo opiskeluaikanaan mahdollisuudesta saavuttaa jonain päivänä MSGD:ksi vaadittava osaamis- ja taitotaso ja samalla tulla osaksi yhteisöä, jossa olivat mukana hänen ammatillisista esikuvistaan mm. John Brookes, Charlotte Rowe ja Ian Smith.

– Oikeastaan jo siitä lähtien olen haaveillut ryhtyväni akkreditointiprosessiin, kunhan vain työn ohella se on mahdollista. Se päivä tuli nyt ja olen tästä hyvin iloinen ja onnellinen.

Vaiheet ja edellytykset rekisteröidyn MSGD tunnuksen saamiselle

MSGD -tunnuksen saamiseksi tulee läpäistä perusteellinen arviointiprosessi ja osoittaa omaavansa korkean osaamistason sekä huippusuunnittelijalta vaadittavat taidot.

– Prosessi on ollut selkeä, mutta varsin monivaiheinen. Aloitin yhdistyksen opiskelijajäsenenä. Valmistuttuani hain esirekisteröityneeksi eli Pre Registered Member -jäseneksi. Tähän siirtymään tarvittiin tutkintotodistus, työnäytteitä, suositukset sekä viiden vuoden suunnitelma omasta ammatillisesta kehittymisestä. Tällä statuksella alkoi valmistautuminen perusteelliseen, kolmeosaiseen akkreditointiprosessiin.

Valmentautumisprosessin jälkeen paneeliin lähetetään arvosteltavaksi yhteensä kolme suunnitteluprojektia sekä lisäksi suunnitteluosaamisen monipuolisuutta ilmentävä portfolio. Kunkin arvosteltavan projektin tulee sisältää koko kohteen suunnitteluprosessi piirustuksineen ja asiakirjoineen sekä dokumentaatio sopimuksista täyteen pihasuunnitelmaan ja aina puutarhan toteutuksen valvontaan saakka. Lampinen kertoo, että työt tehtiin englanniksi ja kolmen Adjudication -vaiheen projektien yhteispainoksi tuli reilut 2,5 kiloa paperia!

Maisemasuunnittelijat ry onnittelee Sari Lampista Member of the Society of Garden Designers jäsenyydestä.