Pikkujoulut Helsingin Musiikkitalossa

Maisemasuunnittelijat ry:n pikkujoulua vietetään jälleen musiikin merkeissä.
Olemme varanneet lippuja Helsingin kaupunginorkesterin Brahms -konserttiin
Helsingin Musiikkitaloon, torstaina 29.11. klo 19.

Orkesteria johtaa John Storgårds ja solistina on mezzosopraano Virpi Räisänen. Osallistumismaksu on 35 EUR, mikä sisältää konserttilipun ja väliaikatarjoilun.

Ilmoittautumiset 10.11. mennessä www.maisemasuunnittelijat.fi/ilmo

Tervetuloa!

__________________________________________________________________

 

Johannes Brahms (1833 -1897)
oli saksalainen klassisen musiikin säveltäjä, joka edusti tyylillisesti romantiikkaa. Brahms luokiteltiin omana aikanaan saksalaisen musiikin konservatiivisen leirin edustajaksi, mutta hän loi hyvin omaperäisen tyylinsä, josta on myöhemmin löydetty paljon edistyksellisenä pidettyjä elementtejä. Sävellystekniikkansa Brahms pohjasi barokkiin ja klassismiin, mutta omaksui romantiikan musiikin suurellisuuden ja kehitti myös aikansa sävelkielen soinnutusta ja melodisuutta.

John Storgårds on menestyksekkäällä urallaan johtanut arvostettuja orkestereita niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa, sävellystä ja viulunsoittoa sekä ulkomailla että Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 1996 hän sai kiinnityksen Lapin kamariorkesterin taiteelliseksi johtajaksi, missä hän jatkaa edelleen. Helsingin kaupunginorkesterin kapellimestarina Storgårds on vieraillut vuodesta 1994 lähtien ja vuodesta 2009 lähtien toiminut orkesterin ylikapellimestarina. Hän on ollut myös Oulun kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Tampere Filharmonian vakituisena johtajana sekä vierailevana johtajana useissa ulkomaissa orkestereissa kuten BBC Symphony Orchestrassa, Tukholman filharmonikoissa, Toronto Symphony Orchestrassa sekä  Boston Symphony Orchestrassa.Mezzosopraano Virpi Räisänen on luonut loistavaa laulajan uraa kansainvälisillä näyttämöillä ja siksi vielä monille suoalaisille melko tuntematon. Nyt onkin harvinainen tilaisuus kuulla ja nähdä Räisänen kotimaassaan tulkitsemassa Brahmsia Storgårdsin johdolla. Kiiminkiläinen Virpi Räisänen aloitti musiikkiopintonsa Oulun konservatoriossa, mistä hänen tiensä muusikkona on kulkenut Yhdysvaltojen kautta Hollantiin. Vuonna 2003 hän suoritti lauludiplomit sekä Amsterdamin että Utrechtin konservatorioissa korkeimmin mahdollisin arvosanoin. Ennen laulajan uraa Räisänen esiintyi kamarimuusikkona ja viulusolistina useissa Euroopan maissa, Lähi-Idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Jaa:Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Facebook
Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.